Wierum aan de Waddenzee

with Geen reacties

Een plek waar hemel en aarde het toneel delen, aldus de site van Waddensea World Heritage. Sinds 2009 prijkt de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst. Wie de Wadden bij Wierum vanaf de dijk overziet begrijpt dat dat terecht is.

 

Wierum is deels in zee verdwenen

Wierum was in de 19 de eeuw een vissersdorp dat pal aan de Waddenzee lag, zonder bescherming van de huidige hoge zeedijk. Bij een noordwesterstorm had het dorp het af en toe zwaar te verdure, zodanig dat een deel van het dorp in zee is verdwenen. De kerk, die oorspronkelijk in het midden van het dorp lag, ligt nu tegen de zeedijk aan. Op 1 december 1893 vergingen 13 van de 17 vissersboten tijdens een zware sneeuwstorm. Daarbij kwamen 22 vissers om het leven. Een vissersmonument bij de zeedijk herinnert aan deze gebeurtenis. Onvoorstelbaar als je nu bij laagwater over het drooggevallen Wad kijjkt. De platen reiken kilometers ver.

 

Haal de Wadden bij Wierum in huis.

Met dit schilderij haal je het Wad in huis. Een aantal van Bert Oosthout´s werken is nog te koop. Zo mogelijk laten we dit werk graag bij jou thuis of een andere door jou te kiezen locatie zien. Check ook de ArtShop en/of Galerie Terbeek. Of neem contact met ons op.

 

olie op linnen – 70 x 70 cm